søndag 13. mai 2012

Sporhelg hos Østlie
Helga 10-13 mai var midt-Telemark lag av NRH på treningssamling på Elverum. Verter var hundehviskerne Terje og Inger Østlie. Vi var delt i to lag, et runderingslag og et sporlag. Oxye med eier var på sporlaget.

Oxye og eieren skulle lære å gå sine første spor. Det var ikke uten grunn at vi hadde ventet til denne helga med å starte sporopplæringa. Inger er en klippe i sporlegging -og undervisning, og det var derfor med trygghet og forventning at vi skred til verket.

På sine første tre (bitte)små spor dro Oxye som forventet som det reneste lokomotiv.Ingers medisin for denne overdrevne sportrangen var å leke med lina i såkalt "nato-løkke." Samtidig innførte hun en "rolig" kommando. Dette hjalp umiddelbart!!!Oxye gikk roligere og det var behagelig å gå med lina løst i ei hand!! Samme spormedisin fortsatte vi med på dag to og tre, og hun gikk like fint.

Dag tre varierte også alderen på sporet. Det siste sporet hun gikk var over to timer gammelt, og hun løste oppgaven fint.Alt i alt var det ei flott helg hvor både fører og hund lærte mange nye ting og gjorde seg nyttige erfaringer. Tilbakemeldingene var gode og ga denne rieseneieren selvtillit og lyst til å fortsette med spor.

Neste år kommer vi tilbake, men da på runderingslaget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar